Komentara: 8
Pregleda: 3523

Košarka: Spartak očekuje revanš za finale Regionalne lige, Hala sportova proširila kapacitet za publiku

02.05.2024. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
U toku je završnica ABA 2 lige. Košarkaše Spartaka očekuje u subotu revanš polufinala plejofa protiv MZT-a iz Skoplja. Subotičani su slavili u prvom meču sa 78:73. Član uprave Spartaka kratko se osvrnuo na predstojeći duel. u međuvremenu, hala u „Dudovoj šumi“ dobila je novi izgled u delu za publiku.
Košarka: Spartak očekuje revanš za finale Regionalne lige, Hala sportova proširila kapacitet za publiku

S obzirom na povoljan rezultat sa kojim ulazi u meč (pobeda u prvom susretu sa 5 poena razlike) i uz vernu domaću publiku Spartak želi da se plasira u dugo očekivano i željeno finale Regionalne ABA-2 lige. S obzirom na značaj meča iz Kluba pozivaju da ljubitelji košarke prepoznaju momenat i bezrezervno budu vetar u leđa u ovom duelu.

Govoreći o tekućoj sezoni, rezultatima i aktuelnom periodu značajnom za subotičku košarku, član uprave KK "Spartak Office shoes" Darko Papac pozvao je subotičku publiku, sve koji cene dosadašnje izuzetne rezultate i veruju u ovaj tim da, budu uz Spartak u subotu od 19 ćasova.

Košarka: Spartak očekuje revanš za finale Regionalne lige, Hala sportova proširila kapacitet za publiku- Ovo je izuzetno značajan meč za nas. Praktično kruna sezone i preuzimanje nagrade za izuzetan rad i rezultate koji su iza nas. Naša verna publika mnogo puta je bila neophodan impuls da se vratimo u meč ili da učinimo završni udarac protivniku - ističe Papac - Za njih smo montirali novi deo tribine od dodatnih 1.100 sedećih mesta, tako da je sada kapacitet oko 3.000 gledalaca.

Košarka: Spartak očekuje revanš za finale Regionalne lige, Hala sportova proširila kapacitet za publiku

Sve koji budu uz Spartak u subotu, tradicionalno uz kupljenu ulaznicu učestvovaće u nagradnoj igri, a specijalno ovom prilikom sledi i lep poklon - majica Spartaka“.

- Još jednom pozivam gledaoce da zajedno ostvarimo cilj, pobedu protiv MZT-a, što bi nam omogućilo finale protiv Podgorice ili Vojvodine a time plasman u ABA1 ligu,  što bi bio jedan od najvećih uspeha u istoriji subotičke košarke.

NEŠTO VIŠE O MZT-U

Ekipa iz Skoplja regularni deo ABA 2 lige završila je skorom od 8 pobeda i 5 poraza, dok se Spartak sa skorom od 11 – 2 plasirao na prvo mesto. MZT je prošlu sezonu igrao u ABA ligi i sa skorom od 7 -19 zauzeo poslednje mesto i ispao iz lige. Iz tog sastava sada su samo četvorica košarkaša u ekipi: Robev, braća blizanci Vojdan i Damjan Stojanovski i centar Krstevski koji je povređen i pitanje je da li će igrati do kraja sezone. Trener Vasil Atanasov (30) se osim centra Dušana Tanaskovića (23) i pleja Marina Petkova (21) uglavnom oslanja na  iskusne igrače, prosečna starost ekipe je 28,2 godine. U ekipi su i krilni centar Marko Baković (ex Cibona), krilo Haris Delalić (ex Igokea), te plajmejkeri Gilon i Vorku. Zanimljivo je da je odlični šuter Vojdan Stojanovski nastupao u Evroligi za Albu iz Berlina, a da najviše nastupa u ABA ligi ima Damjan Stojanovski - 127.

Meč je na programu u subotu, 4.maja, od 19 časova.

Do tada, pozivamo vas da učestvujete u anketi "Da li bi plasman u ABA ligu bio najveći uspeh subotičke košarke?" i kroz komentare ukratko dopunite vaše mišljenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 17 časova
Komentara: 8
Pregleda: 3523
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

ABA 2 liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.